– 2011-04-09 Superveteráni ČVS v Brušperku

V pořadí třetí turnaj mužů nad 50 let proběhl v sobotu 9. dubna 2011 v místní krásné sportovní hale v Brušperku. Přes značnou vzdálenost pro většinu družstev přijelo 11 z 13-ti v tomto ročníku zaregistrovaných družstev.

Turnaj zahájili garant soutěže Josef Paleček a místopředseda ČVS František Kopecký, který nastoupil i jako aktivním hráč domácího družstva Volejbalového klubu Brušperk. Družstvo domácích posílil i Zdeněk Šmejkal, který si velmi dobře vede na postu hlavního trenéra mužů  v  extraligovém týmu VK Ostrava (dříve DHL). Takto posílené družstvo domácích hned v prvním setu turnaje úspěšně vzdorovalo favorizovanému Třinci až do stavu 23:23.

Hrálo se opět ve 3 skupinách na 2 hrané sety do 25-ti. Zápasy byly tradičně velmi vyrovnané a jednou dokonce o vítězi  při stejném poměru míčů rozhodla dohrávka jednoho míče (pravidlo „zlatého míče“). Dle umístění ve skupinách hráči postoupili do finálových skupin, ve kterých bojovali se stejně umístěnými družstvy. Do bojů o první 3 místa postoupili favorité a jejich závěrečné boje byly lahůdkou pro zvídavé diváky, kteří v hojném počtu na tento turnaj zavítali!

Všechna zúčastněná družstva obdržela diplomy a chutné věcné ceny (zvláště místní kvasnicový chléb od sponzora Pekařství Boček neměl společně s domácí klobásou chybu!)  a 3 vítězné týmy si odvezli i krásné poháry se zeměkoulí připomínající místní legendu o zemské ose, procházející brušperským kostelem.

Turnaj se dle názory většiny mužstev organizačně velmi vydařil, měl skvělou atmosféru a jak se přítomní vedoucí družstev vyjádřili  –  „do tak krásné haly, velkých šaten a příjemného bufetu – se budou těšit i příští rok!“

(Fotografie z turnaje opět najdete ve Fotogalerii!)

Celkové výsledky turnaje:

Slavie HRADEC KRÁLOVÉ
1.
Třinec
2.
Pivovar SVIJANY
3.
Pražský výběr
4.
Severozápad
5.
Sešlost BRNO
6.
Pozdní sběr (Praha)
7.
Veteráni ZVIČINA
8.
VYSOČINA Ždírec n.D.
9.
VK Brušperk
10.
VK TANVALD
11.

Zanechat vzkaz